A szerző

 

Üzenet a jövőbe

facebook

Friss topikok

Címkék

Archívum

Feedek

Reakció

2011.09.14. 20:38 :: kekkapszula

Reakció Ungváry Zsolt Kuruc.info-n megjelent cikkére.

http://kuruc.info/r/7/84956

Ungváry Zsoltnak megjelent egy írása, amelyben a magyarság elveszett értékei miatt az istentelenséget, hitetlenséget, ateizmust okolja. 

Tisztelt Zsolt!

Az előttem szólók szerint jó az írásod. Így van. Nekik jó - tehát már csak ettől is jó.

Ahogyan, írtad,

ami tegnap érték volt, ma üldözik, amit elődeink őrültségnek

tartottak, azt ma nagykanállal kajáljuk. De a következtetésed, az bizony téves,

vagy legalábbis hiányos.

A hitehagyottságot, istentelenséget, ateizmust okolod.

A muzulmánok hisznek. A saját istenükben (alias Allah), de embertelen törvényeik pokollá teszik asszonyaik életét, halállal rendelnek büntetni nevetséges baklövéseket, semmihez sem hasonlítható kegyetlenséggel bánnak el bárkivel, akiről úgy gondolják, nem fúj velük egy követ (ti. ideológiailag). Persze, mondhatod - ez az iszlám.

No és a mi Istenünk? Kevés kellemetlenebb figurát találni az ember fantazmagóriáiban, mint az Ószövetség Mindenhatója. Bosszúálló, kicsinyes, igazságtalan, rasszista, soviniszta.

De Jézus is felzárkózik, mikor az Újtestamentumban családod megtagadására, szüleid legyilkolására, mint az Ő követésének zálogaira buzdít.

Még a hívő emberek sem a Bibliából veszik (szerencsére) értékrendjüket, mert akkor halál járna a házasságtörésért, az istenkáromlásért, vagy a szombati munkáért.

Az ateizmus lenne a mumus? Miért? Mert Joszif Viszarjonovics Dzsugasvili (művésznevén Sztálin) az volt? Nem pedig egy cezaromániás, narcisztikus elmebeteg? De Adolf Hitler - mondják és mondja ő maga is- jó katolikus volt. Mégis, leghívebb rajongóinak is nehezére esne egy noteszlapot megtölteni keresztyén jócselekedeteivel.

Vagy XII. Pius - ő tuti hívő volt - vonakodott állást foglalni a nácikkal kapcsolatban, (a kommunistákat nem szerette, azt tudjuk) ezzel átmentette a keresztény - zsidó szembenállás szentszéki legitimálását a XX. század végére? Négy évtizedet kellett várni egy töpörödött kis öregemberre, hogy egy lépést merjen tenni ez ügyben a klérus.

Ma a "keresztény hit" egyet jelent az egyházzal, mert kisajátította, visszaélt vele, és másfélezer éven át emberek millióit (ma éppen 2700 milliót) tartotta sakkban.

Ahová a hit (nem úgy, mint bizalom, vagy remény, hanem mint ideológia) beteszi a lábát,ott pusztulás, nyomor, halottak százezrei és az elméken ostoba sötétség "díszítik"a menetet.

Amit kihagytál az írásodból, az egyetlen, ami iránt maximális alázattal kell az embernek viszonyulnia, ez pedig a Tudás, módszere a Tudomány, eszköze pedig a Tanulás.

Mert gyönyörű dolog a bizalom, de a hasznosabb a bizonyosság, magasztos a remény, de hatékonyabb a tett, erényes a hívő, de bölcs csak az lehet, aki tud.

A tudáshoz türelem és kitartás kell, következetesség, és készség arra, hogy bármikor sutba dobd a legmeghatározóbb elméletedet is, ha bebizonyosodik, hogy hamis.

Arra a fejlődésre, amire a tudás és a tudomány a saját eszközeivel képes, a hit - bármiféle hit - sohasem volt és sohasem lesz alkalmas.

Te jó embernek tűnsz, mert jó az írásod. Én is jó embernek tartom magamat, de a hitből köszönöm, nem kérek.

 

Szólj hozzá!

Címkék: reakció

A bejegyzés trackback címe:

https://kekkapszula.blog.hu/api/trackback/id/tr353227940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása